Een wandspiegel is niet zomaar een spiegel. Een wandspiegel is behalve een spiegel ook een decoratieve woonaccessoire. Een wandspiegel is ook een wanddecoratie. Een wandspiegel welke als wanddecoratie gebruikt wordt in de woonkamer of misschien een andere kamer is een onderdeel van het interieur. Het is niet voor niets dat er zoveel verschillende wandspiegels zijn.

Behalve de verschillen in functie zoals een badkamerspiegel, slaapkamerspiegel of passpiegel zijn de meeste verschillen van de wandspiegels terug te vinden in het design. U kan dan denken aan de vorm van de spiegel maar zeker ook aan de lijst. De grootte of het type lijst maakt ook direct het design van de betreffende spiegel of wandspiegel.

Wat betreft design kan U denken aan een modern maar ook een landelijk design wordt vaak gebruikt voor een spiegel. Het spreekt voor zich dat een moderne spiegel ook in een modern interieur gebruikt dient te worden.

Wat betreft de lijsten of sierlijsten van de spiegels kunt U ook denken aan de verschillende materialen gebruikt worden. Zo heeft een moderne spiegel vaak een dunne perfect afgewerkte gladde metalen lijst om soms ook helemaal geen lijst. Voor spiegels met houten lijsten is er verschil tussen een netjes afgewerkte lijst of een robuuste lijst gemaakt van sloophout. Een wandspiegel met een houten lijst wordt ook vaak gecombineerd met een andere houten wanddecoratie. Kortom er is voldoende keuze voor U om een mooie wandspiegel uit te zoeken welke precies aansluit bij uw type interieur.

Advertenties